Bergvärme Köping

Vi erbjuder energiborrning av energibrunn efter bergvärme (ytjordvärme) samt grävning och dragning av ledningar ända fram till husväggen för dig som bor eller verkar i Köpings kommun, oavsett om du är privatperson eller om det gäller ett företag eller en bostadsrättsförening. Vi tar de flesta typer av uppdrag och har en bred uppsättning av borrar och maskiner som passar för olika förutsättningar. Vi följer branschorganisationen Geoteks riktlinjer och har bara certifierade brunnsborrare, så du kan lita på att resultatet blir bästa tänkbara.

Vanliga frågor & svar om bergvärme

Sköter ni allt om man anlitar er för energiborrning?

När vi borrar efter bergvärme sköter vi allt arbete utomhus, fram till husväggen. Därefter tar en rörfirma/rörmokare vid och gör det invändiga arbetet med bland annat installation av värmepumpen.

Hur snabbt kan ni komma igång efter att ni gjort första besöket?

Vi brukar vara igång inom 14 dagar. Ofta går det ännu snabbare än så, men i enstaka fall kan det ta ytterligare några dagar (om vi har särskilt mycket att göra just då).

Hur lång tid tar arbetet?

I de allra flesta fall tar det bara en dag, oavsett om det gäller brunnsborrning eller borrning för bergvärme. Är det ovanligt långt mellan borrhålet och huset så kan arbetet ta en extra dag.

Ingår det någon garanti på arbetet?

Ja, den står med i avtalet. Vi garanterar att samtliga produkter vi installerar är felfria och att själva borrningen utförs enligt gällande branschregler. Garantin är 1 år, men upptäcker vi ett fel på produkten eller något som beror på bristfällig borrning så åtgärdar vi det även senare.

Hur vet jag att ni gör ett bra jobb hos mig?

SGU (Sveriges geologiska undersökning) har tagit fram riktlinjer för hur den här typen av jobb ska utföras. Vi följer dessa samt Geoteks riktlinjer. Bland annat ska slangen vid energiborrning vara helsvetsad och det ska alltid vara ett visst avstånd mellan pumpen och avloppet till en brunn. Kommunerna ger oftast inte tillstånd att borra till personer som inte är certifierade. Alla våra anställda borrare är certifierade.

Hur fungerar ROT-avdraget vid borrning för bergvärme?

Allt arbete omfattas av ROT-avdrag och det finns en schablon som används för hela arbetskostnaden och som beräknas utifrån den totala kostnaden för arbetet. Vi fixar pappersarbetet, du behöver bara informera oss om att du vill använda ROT-avdraget.

Arbetar ni för både privatpersoner och företag?

Absolut. För privatpersoner rör det sig ju om enstaka jobb, oavsett om det rör sig om brunnsborrning eller borrning för bergvärme. För företag inom byggbranschen kan istället röra sig om fler än 50 olika borrhål när bergvärme ska installeras i fastigheten. Bergvärme blir allt vanligare för industrifastigheter, skolor och hyresfastigheter.