Installation av vattenrening egen brunn

Vi installerar vattenrening med filter i din vattenbrunn om ditt egna vatten innehåller för höga halter av vissa ämnen. Vi har lång och gedigen erfarenhet av brunnsborrning och vattenrening. Våra vattenreningslösningar och vattenreningssystem håller hög kvalitet och finns för olika behov och verksamheter. Kontakta oss för mer information och offert.

Varför behövs vattenrening i egen brunn?

Marken kan ibland innehålla stora mängder av exempelvis kalk, järn, mangan eller koppar som alla påverkar vattnets smak och kvalitet. Ett kalkrikt vatten orsakar till exempel lätt skador på hushållsmaskiner då det slammar igen ledningar och rör. Har man mycket kalk i vattnet syns det ofta snabbt på att kokkärlen får en mjölkvit beläggning.

Vattenprov vid nyborrad brunn

Vår rekommendation är att du gör ett vattenprov cirka en månad efter att din nya brunn är borrad och igångsatt.
Visar det sig att du behöver rena ditt vatten kan man sedan installera olika typer av vattenfilter, anpassade för vilka ämnen det rör sig om samt vilket användningsområde.

Beställ en vattenanalys

Misstänker du att du behöver rena ditt vatten bör du först göra ett vattenprov. Enklast beställer du hem material för ditt vattenprov i Örebro från ett vattenanalysföretag. Du tar själv ditt vattenprov och skickar tillbaka det för analys. När du fått svar på ditt vattenprov vet du om du har för hög halt av vissa ämnen i ditt dricksvatten och om du behöver installera någon form av vattenrening.

Kontakta oss på MP Brunnsborrning

Kontakta oss på MP Brunnsborrning för råd och information om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig. Vi har lång och gedigen erfarenhet av brunnsborrning och vattenrening. Våra vattenreningslösningar och vattenreningssystem håller hög kvalitet och finns för olika behov och verksamheter såsom:

  • Vattenreningssystem för hushåll
  • Vattenreningssystem för lantbruk
  • Vattenreningssystem för industri


Vi levererar och installerar vattenfilter i Örebro, Lindesberg, Hällefors, Nora, Arboga och Köping med omnejder.

Välkommen att höra av dig till oss med din förfrågan redan idag!